Παιδιά από κάθε χώρα μαζί με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

Όπως και πολλοί άλλοι φωτογράφοι σε όλο τον κόσμο, ο Gabriele Galimberti απολαμβάνει να ταξίδια.  Σε διάστημα 18 μηνών ταξίδεψε σε πολλά μέρη και φωτογράφισε παιδιά από κάθε χώρα μαζί με τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Οι φωτογραφίες του είναι αποκαλυπτικές του κόσμου των παιδιών, της προσωπικότητάς τους, της οικονομικής κατάστασης τους, της οικογένειας τους και των ενδιαφερόντων τους.

Ο Galimberti διαπίστωσε ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν ομοιότητες αλλά και διαφορές. Ενώ όλα απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη διασκέδαση, εντούτοις η οικονομική κατάσταση των παιδιών έχει προφανώς μεγάλη επιρροή στην προσωπικότητα τους.

Τα πλουσιότερα παιδιά ήταν πιο κτητικά με τα υπάρχοντά τους και αρχικά δεν επέτρεπαν στον Galimberti ν’ αγγίξει τα παιχνίδια τους. Η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με αυτά τα παιδιά πήρε περισσότερο χρόνο. Τα φτωχότερα παιδιά ήταν πολύ πιο δεκτικά και πολύ πιο γενναιόδωρα με τα λιγότερα παιχνίδια τους. Στις φτωχότερες χώρες, τα παιδιά είχαν πολύ λίγα παιχνίδια, και ως εκ τούτου περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εξωτερικούς χώρους με τους φίλους τους.

Πηγή: antikleidi

 

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Παιδιά από κάθε χώρα μαζί με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

  1. Παράθεμα: 3. Στον κόσμο των κόμικς | B΄ τάξη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s